BabyWhispererForums.com

Website & Information => Glitches & Forum Help => Topic started by: andyg2 on April 20, 2017, 17:01:44 pm

Title: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: andyg2 on April 20, 2017, 17:01:44 pm
Sorry folks for the outage today. It was totally my fault and a result of sloppy work in transferring the forums to a new server. The transfer didn't go especially well which interrupted my normal flow in such matters and after I finally got the website working I left the original backup of the website inside the directory which was to be backed up on a daily basis. Unfortunately the additional 18GB of space occupied by the original server backup caused the new backup to completely fill the allocated storage space.
When a web server such of this fills up completely there is no rooms for log files such as visitor logs and this causes the system to stop responding. It also corrupts database tables which need to undergo repair procedures.
There is a tiny chance that some data has been lost and if significant we can roll back 24 hours to the original server backup but if not we can carry on as we are, a little wiser and a little more careful to allocate enough storage space and clear out unnessacery files when they are no longer needed.
Big apologies to everyone and I'll try not to do it again.
I have also set up some email alerts for available storage space reaching unexpectedly low levels.

Hope this helps everyone to understand what went wrong.
Andy
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: creations on April 20, 2017, 18:43:54 pm
We're just really glad the site is running Andy. Thanks for your hard work and time and thank you for the server  :D
We don't mind a few bumps along the way here, we're just so pleased the forums are continuing.
Thanks again  :-*
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: JennVanessa1083 on April 20, 2017, 18:50:29 pm
Thank you for the update!

I am just so happy that this forum is able to continue. The help and support I have personally received as been immeasurable. Thank you for your hard work in transferring the forum to a different server.
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: Lindsay27 on April 20, 2017, 18:56:48 pm
Appreciate the work you and everyone put in, no harm done!
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: Haribo2012 on April 20, 2017, 19:38:19 pm
Thanks for the update, good to see everything working.
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: cath~ on April 20, 2017, 22:00:17 pm
No need to apologise! Thanks so much for all your hard work. It means soooo much to be able to go on using this site. Thanks are not enough really!
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: ginger428 on April 20, 2017, 23:06:22 pm
Thank you Andy!!! Such a minor issue compared to the generous gift of a permanent server.
Thank you!!!
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: Colin Macs Mom on April 20, 2017, 23:17:32 pm
Thank you Andy!
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: *jazzberry* on April 21, 2017, 00:38:06 am
What creations said.. thank you so much! :)
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: Erin M on April 21, 2017, 02:21:27 am
Thanks Andy!  No worries!!!
Title: Re: Well, that wasn't a great start was it!
Post by: JennŠ on April 21, 2017, 17:06:38 pm
Hi Andy!!!  Thank you!